Mijn Brink

Arbeiderspaleis ‘Het Schip’ voorzien van Brink toestellen

25 juli 2016

Bijna 100 jaar na de bouw wordt Het Schip in Amsterdam gerestaureerd. Het prestigieuze en monumentale gebouw wordt in de oude staat teruggebracht, maar wel met de huidige eisen en wensen op het gebied van wooncomfort en energiebesparing. De woningen worden voorzien van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnewarmte van Brink.

 

Lees Meer >

Brink Air for Life: blikvanger aan de A28

18 juli 2016

Op de A28, gereden vanaf het noorden, doemt er bij Staphorst opeens een mooi pand op. Duurzaam en voorzien van alle gemakken. Groter en opvallender kan niet, zelfs de reclameschermen die ernaast staan vallen in het niet. Ons pand was al Air for Life, maar straalt dit nu ook uit.
 

Lees Meer >

Slim verwarmen via ventilatiekanalen

20 juni 2016

Moderne en goed geïsoleerde woningen kunnen niet zonder een goed functionerend ventilatiesysteem met HR warmteterugwinning. Wat ligt er dan meer voor de hand om met diezelfde kanalen ook de binnentemperatuur van dergelijke woningen op peil te houden, vindt Simon van de Kamp, adviseur installatieconcepten bij Brink Climate Systems uit Staphorst.

Lees Meer >

Klimaatsysteem van Brink in de beste bioscoop ter wereld

09 juni 2016

Onlangs was overal in het nieuws dat de Vue Bioscoop Alkmaar is uitgeroepen tot de beste nieuwbouwbioscoop ter wereld. The International Cinema Technology Association (ICTA) heeft deze prijs uitgereikt aan Vue Alkmaar vanwege de toepassing van de nieuwste techniek die zorgt voor een ultieme filmbeleving. Brink is daarom erg trots dat zij voor Vue Alkmaar het klimaatsysteem hebben geleverd.

Lees Meer >

Beperkte bezetting in de zomer

01 juni 2016

In de periode van 1 augustus tot en met 26 augustus (week 31 t/m 34) is er beperkte productie. Hierdoor kan de levertijd voor sommige producten iets langer zijn dan normaal.

Lees Meer >

Prefab skids voor AZC Ter Apel

01 juni 2016

In twee jaar tijd zal het oude COA-terrein (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) in Ter Apel vervangen worden door een nieuw opvangcentrum van 12 ha. Naast een school, een kantoorgebouw en twee woonbuurten die eind vorig jaar al zijn gerealiseerd, wordt nu de rest van de 258 woningen gefaseerd gebouwd.

Lees Meer >

Luchtverwarming voor koedoes in Diergaarde Blijdorp

picture
25 mei 2016

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van de monumentale koedoestal in Diergaarde Blijdorp. Koedoes zijn grote Afrikaanse antilopen. Met de toegepaste Brink luchtverwarmingsinstallatie went dit extra snel. Voor het nieuwe verblijf is namelijk een Allure B25 met airsock toegepast voor een tochtvrije en uitstekende luchtverdeling.

Lees Meer >

De ervaringen in een energie-nul-woning

25 mei 2016

Begin dit jaar verscheen er een interessant artikel in het vakblad Aannemer. Hierin wordt een energie-nul-woning in een dorp nabij Keulen onder de loep genomen. De woning is gebouwd volgens het passiefhuisprincipe en conform de passiefstandaard.

Lees Meer >

Decentrale ventilatie-wtw breekt door

11 mei 2016

Air 70 BrinkMet veel nieuw geïntroduceerde units is markt dit voorjaar goed gevuld. De stand-alone ventilatie-toestellen zijn vooral in de renovatie een interessante optie, omdat geen kanalenstelsel vanuit een centraal opgesteld toestel hoeft te worden aangelegd. De toestellen hebben een boorgat door de gevel van maximaal 31,5 cm en een inbouwdikte tussen de 25 en 33,5 centimeter. Ook de Air 70 van Brink wordt in het artikel genoemd en getoond.

Bron: installatie.nl

Lees Meer >

Video: Hoe creëer ik een duurzame woning?

21 april 2016

Hoe creëer ik een duurzame woning? Hoe kunnen wij prestatiegaranties garanderen?
Albert van Lohuizen geeft hier tijdens Building Holland 2016 antwoord op.

Lees Meer >